Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Στηρίζουμε το διαγωνισμό συγγραφής Διηγήματος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας...

Εξαιρετική η πρωτοβουλία της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας να διοργανώσει διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος για οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει με μόνο όρο να είναι ή να μένει στην Αργολίδα.

Είναι ένα λιθαράκι στην αναζωογόνηση του πολιτισμού της περιοχής μας και ενθάρρυνση σε κάποιους να γράψουν, αυτό που μπορούν... Οι περισσότεροι μπορούν και ας είναι λίγα τα βραβεία.

Σημασία έχει η συμμετοχή, στην τέχνη ο καθένας βάζει το δικό του στίγμα, όμως το συνολικό αποτέλεσμα έχει σημασία, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την παρακμή, μόνο με την παιδεία και τον πολιτισμό θα το καταφέρουμε.


Αυτός ο διαγωνισμός όμως είναι και ευκαιρία, για κάποιον να διακριθεί, να αναγνωριστεί, να γίνει αφορμή να δει διαφορετικά την προοπτική ζωής του.

Μη φοβάστε φίλοι μου, μη διστάζετε, γράψτε και στείλτε το γραφτό σας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στο Σύλλογο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, Σταικοπούλου 52, Ναύπλιο Τ.Κ. 21100

Πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211826644732271&set=pcb.10211826649052379&type=3&theater

Πιστεύω ότι θα πάει καλά η πρωτοβουλία, που στηρίζουν οι Εκδόσεις Ν.Γ. Χριστόπουλος που θα εκδώσουν και τα εννέα διηγήματα που θα διακριθούν και του χρόνου να οργανώσουμε διαγωνισμό και για νέους των Λυκείων, ίσως διαγωνισμό των πέντε Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γιατί όχι, ένα Λογοτεχνικό Διήμερο στο Ναύπλιο.

Να καθιερωθούν χρηματικά έπαθλα για να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο και φυσικά την προσπάθεια να στηρίξουν οικονομικά οι Δήμοι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτά θα τα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι, αφού έχει ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος διαγωνισμός.

Φυσικά συμμετέχω κι εγώ με ένα διήγημα γιατί θέλω πραγματικά αυτή η προσπάθεια να πετύχει.

Και θα πετύχει...

Μάνος Περράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου